Sinisulat ry

Jousiammuntaa Keravalla jo vuodesta 1976

Seurassamme on mahdollista harrastaa sekä sisä- että ulkoammuntaa. 

Menestystä on vuosien varrella tullut kenttä- ja maastoammunnan mestaruuskilpailuissa, kansallisissa sekä kansainvälisissä kilpailuissa. Vuonna 1999 Sinisulat järjesti maastoammunnan SM-kilpailut Keravalla.

Jäseniä seurassamme on noin 40:tä, ja tähän joukkoon mahtuu sekä kilpa- että harrastejousiampujia. Aseluokkina ovat talja-, tähtäin-, vaisto- ja longbowjouset.

Seuramme jäsenet osallistuvat vuosittain sisä- ja ulkokilpailuihin sekä Suomen Jousiampujaliiton järjestämiin ohjaajakoulutuksiin. Seuramme ottaa myös osaa vuosittain järjestettävään Liiku ja harrasta -katutapahtumaan Keravan keskustassa.

Jousiammunta on sopiva laji vauvasta vaariin ja mummoon, sillä se sopii kaikille ikään, sukupuoleen, kokoon ja fyysiseen kuntoon katsomatta, sillä jousen pituus ja voima valitaan jokaiselle erikseen. Lajissa on pikemminkin kyse tekniikasta kuin voimasta. Jousiammunnan aloittamista ei ole sidottu tiettyyn ikään, mutta suositeltavaa olisi, että lapsi olisi vähintään 10–12-vuotias, jolloin tällä on tarpeeksi voimaa jousen jännittämiseen ja tämä pystyy keskittymään pitkäjänteisyyttä vaativaan lajiin. 

Perustekniikkaa hiotaan talvella kolme kertaa viikossa Jaakkolan koulun liikuntasalissa. Kesäkausina seuralla on maastorata Keinukallion ulkoilualueen maastossa.

Jouset, taustat ja muut välineet sekä kentät pidämme kunnossa talkoovoimin.

Aloittelijoille olemme varanneet yhden illan viikossa, joten tervetuloa mukaan!